Jooing.com

Ce este dieta fără lectină?

Unii experți nutriționiști spun că lectina te îngrașă și te îmbolnăvește. Dar iată ce trebuie să știi înainte să începi o dietă fără lectină:

Lectinele sunt proteine care se găsesc în fasole, cereale integrale și în câteva dintre legume. În 2017 cardiologul Steven Gundry, autor al unei cărți care a făcut ceva furori de când a fost lansată –

Paradoxul Plantelor – a afirmat că lectina va fi următorul gluten.

Unul dintre argumente ar fi că ele instigă la o stare de război în corp, lucru care duce la o acumulare de greutate, probleme digestive, acnee, artrită și ceață a creierului“, a explicat un alt reprezentant al lumii științifice, Christie Palumbo.

Deci, ar trebui sau nu să aderi la dieta fără lectină?

Probabil că nu. Palumbo crede că nu există nicio dovadă că acele lectine ar face vreun rău în organism, mai ales că studiile care au inspirat această ipoteză s-au concentrat pe lectina simplă, izolată, nu în contextul alimentelor, al mâncării.

„Nu am văzut niciun studiu pe om și nu am întâlnit nicio situație clinică relevantă care să ateste că lectina face rău sau îngrașă“, a spus Palumbo.
În plus, dieta fără lectină e foarte greu de urmat.

Nu ai avea nevoie nici legume, nici ouă, nici roșii, nici vinete, nici cartofi, nici ardei, nici alte alimente foarte bogate în fibre, care protejează corpul și-l țin sănătos.

A elimina aceste alimente din dietă ar însemna a te condamna de una singură nu doar la foame, dar la boală. Ar însemna să-ți revizuiești total regimul alimentar, să devii o nesuferită obsedată de lectină.

close