Jooing.com

Cum combați deficitul de calciu

Calciul este un mineral foarte important pentru corp; este necesar pentru întărirea oaselor, unghiilor și dinților, pentru menținerea sub control a funcțiilor musculare și nervoase. Așadar, este evident că, dacă organismul suferă de deficit de calciu, există riscul de apariție a mai multor probleme de sănătate.

Există câteva modalități prin care deficitul de calciu poate fi prevenit sau combătut, și anume:

Expunerea la soare în cursul dimineții

Dacă te expui la soare dimineața, corpul primește vitamina D. Aceasta ajută la absorbția calciului și la fixarea acestuia în sânge. Astfel, 15 de minute de baie în soare sunt suficiente pentru a obține doza zilnică necesară.

Mâncând alimente bogate în calciu

Cel mai bun mod de a preveni și combate deficiența de calciu este consumând alimente bogate în calciu. Brânză, lapte, iaurt, toate produsele lactate sunt surse de calciu. De asemenea, mai pot fi mâncate portocale, cereale, lapte de soia și alte produse din soia, spanac, varză. Toate acestea sunt alternative pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

Mănâncă alimente bogate în magneziu

Ca și vitamina D, magneziu este, de asemenea, o altă componentă necesară pentru o mai bună absorbție a calciului. Absorbția intestinală a calciului și excreția renală a ambelor componente sunt interdependente. Așadar, mănâncă alimente broccoli, mazăre, alge marine, spanac, castraveți, fasole verde etc.

Evită consumul excesiv de sare

Persoanele care mănâncă sare în exces suferă des de carență de calciu. Sodiul nu permite organismului să absoarbă calciul din alimente, iar oasele, unghiile și dinții suferă din această cauză. Mai mult, sarea este asociată cu afecțiunile cardiovasculare. Recomandat este să fie redusă cantitatea de sare.

Evită băuturile carbogazoase și alte băuturi răcoritoare

Poate nu știai, dar băuturile care conțin acid pot interfera cu absorbția calciului. De asemenea, consumul excesiv al acestor băuturi poate provoca o creștere a nivelului de fosfat din sânge, lucru care întrerupe procesul de absorbție a calciului.

close